Välkommen till Pingvinens Förskola i Nacka

Ge ditt barn möjlighet att utmanas och utvecklas i en miljömedveten och naturskön miljö där barns inflytande, kreativa processer samt utveckling och lärande står i fokus! Pingvinens förskola är ett av Sveriges äldsta föräldrakooperativ och ligger i hjärtat av Storängen på John Lodéns väg, med goda kommunikationer såväl via tåg som med buss.

På Pingvinens förskola har personal och föräldrar en tät och personlig kontakt. Vi är oerhört stolta över att ha 100% nöjda föräldrar i Nacka Kommuns föräldraundersökning 2018.

Vi tror på människans möjligheter, har en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds intelligenta med en inneboende drivkraft att utforska världen. Pedagogerna erbjuder barnen verktyg, uppmuntran och utmaningar i sitt utforskande. Tillsammans förundras vi över världen i aktiviteter och projekt, där barnen styr riktningen.

Vi stannar ofta upp och reflekterar över vad vi lär oss på vägen. Tillsammans med barnen sätter vi ord på deras tankar och lärandeprocesser. Genom att lyfta fram barnens kompetenser stärker vi dem i deras utveckling och lärande. Lärandet synliggörs och dokumenteras.